Advies, ontwerp en aanleg

Iedere tuin is anders. De tuinen die wij ontwerpen zijn uniek. Iedere klant is uniek en heeft eigen wensen en ideeën. Het is voor ons een uitdaging om voor u een tuin te ontwerpen waarbij u zich prettig voelt. Net als bij uw interieur wilt u ook uw tuin een eigen gezicht geven. Liever geen doorsnee gazonnetje met border, maar een leefsfeer die bij u past. Origineel, creatief en anders.

Voor het aanleggen van een tuin volgen wij 5 punten, het is dan overzichtelijk en duidelijk hoe wij te werk gaan.

1. Vrijblijvend kennismakend gesprek

 • bespreken van uw wensen
 • inventarisatie van de situatie

2. Ontwerp

 • offerte tuinontwerp
 • opmeten terrein
 • bespreken ontwerp

3. Goedkeuring ontwerp

 • beplantingsplan bespreken
 • advies voor onderhoud van uw tuin

4. Aanleg van uw tuin

 • verwijderen materialen bestaande tuin
 • grondwerk en installaties (bv tuinberegening of verlichting)
 • aanbrengen bestrating, vijver/vlonder, beplantingen enz
 • oplevering

5. Onderhoud van uw tuin

 • volledig of de voor- & najaar werkzaamheden
 • incidenteel onderhoud zoals snoeien en bomen kappen

Voor meer informatie over verschillende mogelijkheden voor het onderhouden van uw tuin klik hier

Natuurlijk kunt u ons ook voor de verschillende punten apart inschakelen. Wij staan u graag persoonlijk te woord over de mogelijkheden en een prijsindicatie.

HP DIGITAL CAMERA

HP DIGITAL CAMERA

HP DIGITAL CAMERA

Tuinonderhoud

Bij veel tuinen die wij aangelegd hebben, doen wij ook het onderhoud in de tuin. Dit kan op veel manieren ingevuld worden. Dit ligt volledig aan u. Wilt u veel zelf doen in uw tuin, hoeveel tijd wilt u besteden aan de tuin, wat wilt u graag uitbesteden. U kan zelf bepalen hoe vaak we langs komen en wanneer dit is.

Hieronder komen een aantal voorbeelden van diverse mogelijkheden voor het beheer van uw onderhoud:

Voorjaarsbeurt

Het is belangrijk voor het behoud van de vormen en de gezondheid van de beplanting dat er regelmatig gesnoeid wordt. De voorjaarssnoei is een ideaal moment om sierheesters te snoeien en de vaste planten te ontdoen van dode plantenresten. Omdat vanaf dit moment het groeiseizoen weer begint kunnen diverse meststoffen worden gestrooid. Dit zorgt een goede start van het nieuwe groeiseizoen. Ook de bestrating en het gazon wordt tijdens de voorjaarbeurt niet vergeten.

Periodiek onderhoud

Het is mogelijk om uw tuin door ons het jaar rond te laten onderhouden. Veel voorkomende werkzaamheden zijn dan het scheren van de hagen, het verwijderen van onkruiden (op verhardingen, beplantingsvakken en gazon), het steken van de graskanten en incidentiele snoei en bemesting (indien nodig of gewenst).

Periodiek grasmaaien

Het mogelijk om het gras wekelijks, maandelijks of op afroep gemaaid, dit kan met ons afgesproken worden

Najaarsbeurt / winterklaar maken

Tijdens de najaarsbeurt worden de bladverliezende bomen en heesters gesnoeid, het laatste onkruid verwijderd, bladeren opgeruimd en de tuin wordt indien nodig omgespit en afgestrooid met organische meststof. Dit doen wij om de tuin een optimaal winteraangezicht te geven.

Incidenteel onderhoud

Door de jaren heen kunnen er tegels verzakken, houtwerk verteren en beplanting sterven. Tevens kan het zijn dat u kleine aanpassingen wilt aanbrengen in de huidige situatie. Tijdens incidenteel onderhoud kan houtwerk worden vervangen, bestratingen worden hersteld /aangepast en beplanting worden vervangen. Ook deze werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren, dit gebeurd op basis van gewerkte uren.

2013 beschoeiing Schagerbrug af 009

HP DIGITAL CAMERA

HP DIGITAL CAMERA